O lunga perioada de timp votca a fost prescrisa de medici ca remediu impotriva diferitelor afectiuni si vanduta in farmacii.
Astazi cea mai mare parte a soiurilor de votca este produsa din cereale cum ar fi porumbul, secara sau graul. Printre acestea, tipurile de votca din secara sau grau sunt considerate superioare.
Mai sunt insa si soiuri facute din cartofi, melasa, soia, struguri,
orez, sfecla de zahar si, uneori, chiar si subproduse de rafinare a
petrolului sau de prelucrare a celulozei.
Diferitele cereale care au devenit, alaturi de cartof, materie prima fac din votca o bautura cu aroma neutra – care nu inseamna, insa, o lipsa de aroma. Pentru a atinge un grad ridicat de puritate, votca este distilata de mai multe ori, pana la cinci, spre exemplu, in cazul Petrossian Premium. Intr-o lucrare scrisa pentru tarul Aleksandr al III-lea, celebrul chimist Mendeleev a decretat ca votca perfecta are o concentratie de alcool de 38%.
Potrivit expertilor, votca trebuie consumata rece, cu cat mai multa gheata.
Numai asa, afirma ei, aceasta bautura isi dezvaluie adevaratul farmec.
In plus , niciodata nu trebuie servita singura, ci insotita de o
anumite gustari: icre negre sau rosii, peste afumat sau sarat.
Votca are insa si alte calitati, arata fin.ro. Spre exemplu, ea aduce un plus de prospetime lenjeriei de pat si hainelor, daca acestea sunt stropite cu un pic de vodca si lasate la uscat intr-un spatiu bine ventilat. Vodca ucide bacteriile responsabile de mirosurile grele.
Pe de alta parte, cateva picaturi de vodca adugate la o lingurita de apa ajuta florile sa se pastreze un timp mai indelungat. Vodca poate fi folosita la fel de bine pentru alungarea insectelor care ne agaseaza, sau pentru a limita reactia cutanata dupa intepatura vreunei gaze veninoase. Mergand mai departe, s-a constatat ca aceeasi vodca are darul de a imprima un plus de stralucire parului, daca un paharel de vodca este amestecat cu o sticluta de sampon de 400 ml.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu