TIPURI DE VODCA
Producătorii de vodkă se laudă cu numărul de distilări și filtrări
prin care-și trec lichidul. Ce nu spun ei e că aceste proceduri elimină
orice urmă de aromă din vodkă, lăsând doar gustul alcoolului. Astfel,
degeaba clasificăm vodka după ingredientele folosite
Fie
ea de grâu, secară, cartofi, porumb, melasă din sfeclă de zahăr sau
chiar struguri, vodka va avea o aromă atât de subtilă încât doar
experții cei mai versați ar putea s-o identifice.
Pentru
noi, dincolo de nume, singurul mod de a deosebi o vodkă bună de una
proastă este finișul, senzația care rămâne în gură după o înghițitură
de alcool. O vodkă de calitate nu te va “arde” pe gât, ci va avea un
gust catifelat, foarte “băubil”.
În afară de vodka pură, în
ultimiii ani, sub presiunea mixologiștilor, au apărut vodcile cu
diverse arome. Absolut e campioană la acest capitol, existând
nenumărate varietăți de vodcă, fiecare aromată cu alte extracte de
fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu