joi, 17 mai 2012

TIPURI DE VODCA

Producătorii de vodkă se laudă cu numărul de distilări și filtrări prin care-și trec lichidul. Ce nu spun ei e că aceste proceduri elimină orice urmă de aromă din vodkă, lăsând doar gustul alcoolului. Astfel, degeaba clasificăm vodka după ingredientele folosite

Fie ea de grâu, secară, cartofi, porumb, melasă din sfeclă de zahăr sau chiar struguri, vodka va avea o aromă atât de subtilă încât doar experții cei mai versați ar putea s-o identifice.

Pentru noi, dincolo de nume, singurul mod de a deosebi o vodkă bună de una proastă este finișul, senzația care rămâne în gură după o înghițitură de alcool. O vodkă de calitate nu te va “arde” pe gât, ci va avea un gust catifelat, foarte “băubil”.

În afară de vodka pură, în ultimiii ani, sub presiunea mixologiștilor, au apărut vodcile cu diverse arome. Absolut e campioană la acest capitol, existând nenumărate varietăți de vodcă, fiecare aromată cu alte extracte de fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu