CUM SE BEA VODCA
Când vine vorba de vodkă, toată lumea învață de la ruși. Acolo, băutul vodcii e o nobilă artă.
Mai
întâi se toarnă vodkă într-un pahar mic bine răcit. Lângă pahar se
aduce un platou cu diverse gustărele sărate numite “zakuski” – ele pot
fi făcute din orice, fundamentale sunt doar pâinea de secară și
murăturile. După ce ronțăie ceva, rusul ridică paharul, ține un toast
în sănătatea celor de față și dă de dușcă vodka.
VODCA LA CONGELATOR
O modă din ce în ce mai populară e să bagi vodka la congelator ca
să devină uleioasă. O poți adopta dacă paharele răcite nu-ți sunt de
ajuns. Trebuie să știi însă că temperatura scăzută atenuează mult aroma
și așa discretă a vodcii.
Și mai frecvent vei primi vodka
în combinații care de care mai neașteptate. Fiind un alcool fără o
aromă pregnantă, vodka e perfectă pentru asemenea cocktail-uri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu