joi, 17 mai 2012

ARTA VODCII

CUM SE BEA VODCA


Când vine vorba de vodkă, toată lumea învață de la ruși. Acolo, băutul vodcii e o nobilă artă.
Mai întâi se toarnă vodkă într-un pahar mic bine răcit. Lângă pahar se aduce un platou cu diverse gustărele sărate numite “zakuski” – ele pot fi făcute din orice, fundamentale sunt doar pâinea de secară și murăturile. După ce ronțăie ceva, rusul ridică paharul, ține un toast în sănătatea celor de față și dă de dușcă vodka.






VODCA LA CONGELATOR

O modă din ce în ce mai populară e să bagi vodka la congelator ca să devină uleioasă. O poți adopta dacă paharele răcite nu-ți sunt de ajuns. Trebuie să știi însă că temperatura scăzută atenuează mult aroma și așa discretă a vodcii.
Și mai frecvent vei primi vodka în combinații care de care mai neașteptate. Fiind un alcool fără o aromă pregnantă, vodka e perfectă pentru asemenea cocktail-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu